Skip to main content

Bildanalys och visualisering för hälso- och sjukvård

Föredragshållare: Anders Persson

Lokal: Wallenbergssalen på Länsmuséet

Anders Persson arbetar vid centrum för medicinsk bildvetenskap och visualisering (CMIV) är en forskningsenhet vid Linköpings universitet som arbetar med att utveckla nya metoder och verktyg för medicinsk bildanalys och visualisering.

CMIV består av ett multidisciplinärt team av forskare från olika ämnesområden såsom medicin, teknik, fysik och datavetenskap. En av de mest framträdande forskarna vid CMIV är Anders Persson, som är professor och forskningsledare vid enheten. Han har ägnat stora delar av sin karriär åt att utveckla nya tekniker för medicinsk bildanalys, särskilt inom datortomografi . Ett exempel på banbrytande forskning är tekniker som möjliggör användning av tredimensionella datortomografibilder som ett komplement till rättsmedicinska obduktioner av misstänkta brottsoffer.

Forskningen har bidragit till att förbättra vår förståelse av cancer, neurologiska sjukdomar och hjärt- och kärlsjukdomar. En annan viktig del av CMIV:s arbete är att utbilda nästa generation medicin- ska forskare och tekniker inom området medicinsk bildvetenskap och visualisering.

Detaljer

Datum 04 oktober 2023
Pris Gratis för medlemmar, 100 kr för övriga