Skip to main content

I Olle Adolphsons fotspår

Tid: Lördag 14 oktober, kl 14.00 - 15.00.
Plats: Mariasalen i Equmeniakyrkan (f.d.Missionskyrkan), Drottninggatan 22.
Entréavgift: 130 kr för medlemmar, övriga 150 kr, inklusive kaffe/te och bröd.
Betalning sker med Swish. Se villkor om betalning i den generella texten om musikcaféer.
Ingen föranmälan.

Duo Stefan Ström och Gabriella Lindvall

Olle Adolphson (1934 – 2004) var visdiktare, sångare och gitarrist och en av de viktigaste personerna i 60- och 70-talens visvåg.

I dag spelas inte hans visor så ofta i radio, men Trubbel, Gustav Lindströms visa och Nu är det gott att leva är bara några av de titlar man minns.

Till gitarr och samstämd duett tar Stefan Ström och Gabriella Lindvall oss med på en musikalisk resa i Olles fotspår – från Stockholm och vidare till Österlen.

Det var när Stefan Ström för första gången var på viskonsert på Hotell Funäsdalen som han bestämde sig för att själv bli trubadur och vissångare. På scenen den kvällen stod Olle Adolphson! Det är lätt att förstå att den lilla pojken blev inspirerad av Olles utstrålning, hans allvar, vackra melodier och målande texter. En riktig viskonstnär. Nu har Stefan själv firat 40 år som artist, de senaste fem åren tillsammans med Gabriella Lindvall. Hon har lämnat läraryrket och istället turnerar duon runt i Sveriges skolor för att förmedla framförallt Taube, men även Olles rika visskatt, till nya generationer.

I mars i år bildades OAS, Olle AdolphsonSällskapet – Inte en dag för tidigt! enligt Gabriella.

Detaljer

Datum 14 oktober 2023
Pris 130 kr för medlemmar, 150 kr för övriga