Skip to main content

Rundresa i vackra Portugal

Programmet ser ut så här:

Tisdag 10 oktober

Vi flyger från Linköping kl. 06.10 via Amsterdam till Porto, och fortsätter med buss till Braga. Där beser vi den monumentala vallfartskyrkan Bom Jesus de Braga. Vi bor på Hotel da Oliveira i Guimarães.

Lunch och middag ingår.

Onsdag 11 oktober

Vi reser genom portvinsdistriktet Alto Douro Vinhateiro mot Régua; området är ett av Portugals viktigaste vindistrikt. Där görs vin och portvin och även det välkända »gröna« vinet – Vinho Verde – som är ett ungt och lätt vin. Vi besöker en vingård och får en introduktion till portvinerna. Under eftermiddagen går färden längs floden Douro mot Porto, Portugals andra stad, kanske den mest genuina. Här bor vi två nätter på Porto Centro i centrala delen av staden. Lunch och middag ingår.

Torsdag 12 oktober

Under förmiddagen lär vi känna Porto till fots. Vi hälsar på i ett portvinshus och avslutar rundturen i saluhallen Mercado do Bolhão, där man kan äta lunch. Eftermiddag och kväll till eget förfogande.

Fredag 13 oktober

Vi lämnar Porto och styr söderut, mot universitetsstaden Coimbra, som var Portugals huvudstad för 800 år sedan. Där besöker vi det världsberömda universitetsbiblioteket, som lär vara ett av världens vackraste, innan vi fortsätter till Sítio de Nazaré vid Atlantkusten. Här äter vi lunch och njuter av utsikten över Nazaré och Atlantens stora vågor. Den lilla fästningsstaden Óbidos är slutmål för dagen. Vi tar in på Hotel Josefa d’Óbidos för middag och övernattning. Lunch och middag ingår.

Lördag 14 oktober

Vi åker till Sintra där bland annat Palacio Nacional ligger; det var den portugisiska kungafamiljens sommarresidens. Vi far vidare och stannar till i Cascais på den portugisiska rivieran. Här lunchar vi och strosar en stund. Resan fortsätter till Lissabon där vi ska bo två nätter på centralt belägna Terreiro Do Paco hotel. Vi äter middag tillsammans på en restaurang där vi bjuds på traditionell fadomusik. Middag ingår.

Söndag 15 oktober

Heldag i Lissabon med bland annat spårvagn till São Jorge-borgen med utsikt över staden. Promenad ner genom den medeltida stadsdelen Alfama med vindlande gator och en mäktig katedral. Eftermiddagen och kvällen är fri.

Måndag 16 oktober

Avfärd mot den »blå kusten« söder om Lissabon. Vi gör ett stopp i det betagande naturreservatet Arrábida med fantastisk utsikt mot Lissabon i norr och hamnstaden Setubal söderut. Efter en kortare färjetur över floden Sado åker vi inåt landet, in i det mjukt böljande Alentejo.

Dagens mål är Évora, vars innerstad med intakt bebyggelse från 1400-, 1500- och 1600-talen är världsarvslistad. Här bor vi två nätter på The Noble House. Lunch och middag ingår.

Tisdag 17 oktober

Vi gör en rundtur i Alentejos rika kulturlandskap, med olivträd och både kork- och stenek. I Marvão, som ligger som ett örnnäste högt upp på en klippa, stannar vi för lunch. Sen eftermiddag och kväll i Évora för eget förfogande. Lunch ingår.

Onsdag 18 oktober

Sista resdagen. Vi åker rakt västerut mot Lissabon och kommer via den mäktiga Vasco da Gama-bron till flygplatsen. Lunch på egen bekostnad på flygplatsen. Vårt flyg avgår kl. 15.35 och via Amsterdam når vi Linköping cirka kl. 23.20.

Pris: 19 700 kronor/resenär, enkelrumstillägg 5 600 kr för åtta nätter tillkommer. (Baserat på eurokurs 11,30 – 11,80 SEK/EUR; ifall kursen går över 11,80, så kan priset justeras motsvarande.)

Max 35 deltagare (+ 2 reseledare). Ingår: Flyg & flygskatter, åtta övernattningar i dubbelrum med frukost, fem luncher och fem middagar, alla busstransporter samt entréavgifter.

Reseledare: Jörgen Westerhov, LG Travel.

Anmälan som öppnar måndagen den 26 juni kl. 10.00 görs direkt till LG Travel via mejl till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., som fakturerar anmälningsavgiften, 2 500 kr.

Anmälan bekräftas då avgiften är betald.

Observera: Vissa promenader/rundturer till fots kan vara svåra att delta i för personer med behov av rullator.

SU-värd: Barbro Santa Eufêmia Tel. 070–598 39 14; Barbro kan vara svårtillgänglig närmaste veckorna, ring Ebbe Lundgren, 070-529 0565 för eventuella frågor.

Detaljer

Datum 10 oktober 2023
Max deltagare 35
Anmälning stängs 02 oktober 2023
Pris 19 700 kr. Enkelrumstillägg för åtta nätter tillkommer 5 600 kr. I priset ingår flyg & flygskatter, åtta övernattningar i dubbelrum med frukost, fem luncher och fem middagar, alla busstransporter samt entréavgifter.