Skip to main content

Septemberdagar i Bohuslän

Den 11–14 september arrangerar vi en bussresa till Bohuslän. Under resan stannar vi också till i Trollhättan, Varnhem och Karlsborg. I Bohuslän har vi Uddevalla som bas. Vi kommer att besöka Strömstad, Kosterhavets nationalpark på Rossö, Fjällbacka och välkända »Taube-trakter« som Malö.

Måndag 11 september

Vi lämnar Linköping vid niotiden på morgonen. Efter lunch på Bjertorp Slott i Vara, fortsätter vi till Saab Car Museum i Trollhättan, där vi får en guidad visning. Vi åker vidare till Uddevalla och kl. 17.30 checkar vi in på Bohusgården Hotell & Konferens och äter middag kl.19.00.

Tisdag 12 september

Efter frukost åker vi till Strömstad. Där får vi en guidning i Stadshuset. Efteråt är det ett par timmars fri tid för till exempel shopping och lunch på egen hand. Kl. 14.00 är det dags för en rundtur med buss i Strömstad innan vi besöker Kosterhavets nationalpark på Rossö. Sedan åker vi till Fjällbacka och promenerar genom samhället tillsammans med en guide. Middagen serveras på hotell Bryggan i Fjällbacka. Efteråt åker vi tillbaka till Uddevalla.

Onsdag 13 september

Efter frukost kliver vi på bussen för att under guidning åka till »Taube-trakter«. Vi stannar till vid Morlanda gamla kyrka på Orust. Den byggdes under tidig medeltid och räknas som en av de mest intressanta kyrkorna i Bohuslän. Vi åker till Malö och äter lunch hos Handelsman Flink. På eftermiddagen fortsätter vi till Ängön och Grundsund, där det blir allsång och fika. Vi är tillbaka i Uddevalla kl. 17.00 och äter middag kl. 19.00 på hotellet.

Torsdag 14 september

Efter frukost är det dags att vända hemåt. Innan lunch gör vi ett besök vid Varnhems klosterkyrka. Lunchen serveras på restaurang Kastanjen i Karlsborgs fästning. Efteråt får vi en guidad tur i fästningen. Hemresan fortsätter kl. 14.30. Efter ett fikastopp är vi tillbaka i Linköping cirka 18.00.

Pris: 5 100 kr. I priset ingår bussresa, måltider, 3 övernattningar i dubbelrum och guidningar. Ange rumskamrat.

Tillägg för enkelrum: 1 215 kr.

Avresa: Ekoxen 08.45, Cupolen 09.00.

Anmälan sker på SU:s hemsida. Anmälan öppnas 19 juni kl. 10.00. Sista anmälningsdag 3 augusti.

Ange eventuella allergier samt påstigningsplats.

SU-värd:

Thomas Winberg, tel 070-550 39 42

Detaljer

Datum 11 september 2023
Anmälning stängs 31 augusti 2023
Max deltagare 48
Anmälda 45
Pris 5 100 kr. I priset ingår bussresa, måltider, 3 övernattningar i dubbelrum och guidningar. Ange rumskamrat. Tillägg för enkelrum: 1 215 kr.

Logga in för att anmäla dig